Administrativní budova s prodejnou - Staněk, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro výstavbu administrativní budovy s prodejnou. Jedná se o objekt o 2 nadzemních podlažích s částečným podsklepením. Stavba se nachází v bývalém areálu zemědělského průmyslu na parcelách č. 890/69, 890/70, 890/71 v katastrálním území Holovousy v Podkrkonoší [641332]. Svislé nosné konstrukce v nadzemních podlažích jsou navrženy ze železobetonových monolitických sloupů, které jsou vyplněny keramickým zdivem systému Porotherm. Nosná konstrukce podsklepené části objektu je ze železobetonových monolitických stěn. Vodorovné nosné konstrukce jsou navrženy jako monolitická železobetonová křížem vyztužená deska. Objekt je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou s extenzivní vrstvou vegetace a je založený na pilotách. V prvním nadzemním podlaží objektu se nachází prodejní a skladové plochy. V druhém nadzemním podlaží se nachází administrativní a skladové prostory. V podsklepené části objektu je umístěna technická místnost se skladovou plochou.

The subject of the diploma thesis is the preparation of project ocumentation for the construction of an office building with a shop. It is a building with 2 above-ground floors with a partial basement. The building is located in the former area of the agricultural industry on plots No. 890/69, 890/70, 890/71 in the cadastral area of Holovousy v Podkrkonoší [641332]. The vertical load-bearing structures in the above-ground floors are designed from reinforced concrete monolithic columns, which are filled with ceramic masonry of the Porotherm system. The load-bearing structure of the basement part of the building is made of reinforced concrete monolithic walls. The horizontal load-bearing structures are designed as a monolithic reinforced concrete cross-reinforced slab. The building is covered by a single-skin flat roof with an extensive vegetation layer and is based on piles. The first floor of the building houses sales and storage areas. On the second floor there are administrative and storage areas. In the basement part of the building there is a technical room and a storage area.
Office building with a shop
Keywords: administrativní budova s prodejnou; novostavba; extenzivní vegetační střecha; provětrávaná fasáda; skeletový konstrukční systém; office building with shop; new construction; extensive vegetated roof; ventilated facade; skeleton construction system