Oprava a zesílení železobetonové stropní konstrukce - Ehrenberger, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce se zabývá řešením opravy a zesílení stropní konstrukce porušené nadměrným průhybem. Cílem práce je navrhnout zesílení stropní konstrukce vhodnou metodou. Návrh obsahuje výpočet předpětí a odpovídajících ztrát. Výpočet vnitřních sil byl proveden pomocí výpočetního programu RFEM. Posouzení bylo provedeno podle mezních stavů.

This thesis addresses the repair and reinforcement of ceiling construction disturbed by excessive deflection. The aim is to design a gain ceiling structures suitable method. The proposal includes a calculation of prestressing losses. Calculation of internal forces was carried out using a computer program RFEM. The assessment was carried out according to limit states.
Reconstruction and strengthening of reinforced concrete ceiling construction
Keywords: Stropní konstrukce; zesílení; dodatečné předpětí; ztráty předpětí; ohyb; předpjatý beton; kotevní oblast; mezní stav použitelnosti; mezní stav únosnosti; Ceiling structures; reinforcement; additional prestressing; prestressing losses; bend; prestressed concrete; anchoring area; limit state; the ultimate limit state