Tepelné čerpadlo pro rodinný dům - Lang, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Bakalářská práce rešeršním způsobem popisuje funkci a typy tepelných čerpadel. Zabývá se také nizkopotenciálními zdroji tepla, jejich výhodami a specifiky. Na základě těchto informací je poté voleno konkrétní tepelné čerpadlo. Následně je provedeno technickoekonomické zhodnocení s vytápěním kotlem na tuhá paliva a plynovým kotlem.

This bachelor thesis describes the function and types of heat pumps. It also deals with low-potential heat sources, their advantages, and specifics. Based on this information, a specific heat pump is selected. Subsequently, a technical-economic evaluation is carried out with heating by a solid fuel boiler and a gas boiler.
Heat pump for a family house
Keywords: Tepelné čerpadlo; tepelná ztráta; potřeba tepla; ohřev teplé užitkové vody; Heat pump; heat loss; heat demand; hot supply water heating