Dopravník třísek - Horák, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním řešením dopravníku zvoleného na základě rešerše. V práci je popsáno k jakému účelu se dopravník třísek používá a jakým způsobem pracuje. Je zde popsáno podle jakých parametrů se volí, jaké jsou druhy těchto dopravníků a výčet firem, které se specializují na jejich výrobu. V další části je popsán návrh třískového dopravníku pro maximálně univerzální použití a popis jeho konstrukčních prvků. Dále je vyhotoven pevnostní výpočet hřídele a základní výpočty ostatních prvků. V práci je zobrazena 3D vizualizace a je přiložena také výkresová dokumentace důležitých detailních výkresů.

This bachelor thesis deals with the construction design of the conveyor selected on the basis of the research. The bachelor thesis describes the purpose of the chip conveyor and how it works. It is described here by which parameters the conveyor is selected, what are the types of these conveyors and the list of companies that specialize in their production. The next section describes the design of the conveyor for maximum versatility and a description of its design elements. Further, the strength calculation of the shaft and basic calculations of the other elements are made. The work is displayed in 3D visualization and is also accompanied by drawings of important detailed drawings.
Chip conveyor
Keywords: Třískový dopravník; pohon dopravníku; tříska; obráběcí stroj; konstrukce dopravníku; Chip conveyor; conveyor drive; chip; machine-tool; conveyor design