Mechanické čistící česle pro malou vodní elektrárnu - Krejčí, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
První část této bakalářské práce se zabývá stručným rozdělením používaných druhů česlí. Hlavním cílem práce je návrh hydraulických česlí umístěných před vstupem do malé vodní elektrárny. Součástí práce je návrh samotného čisticího stroje a také návrh hydraulického obvodu. K práci je přiložena výkresová dokumentace vybraných částí navrženého zařízení.

The first part of this bachelor thesis contains a short summary and overview of different types of screens. The main goal of this thesis is the calculation of selected parts of hydraulically driven screens and the part of this thesis is also the design of hydraulic circuit. The thesis is attached by drawing documentation of selected parts of mechanism.
Mechanical screens for a small hydropower plant
Keywords: hydraulické česle; strojně stírané česle; hydraulicky poháněné zařízení; lineární hydromotor; malá vodní elektrárna; Hydraulic cleaning machines; self-cleaning screens; hydraulically driven device; linear hydromotor; small hydro powerplant