Modelování a simulace pohonu mobilního pracovního stroje - Zavadinka, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Táto diplomová práca sa zaoberá vytvorením dynamického modelu mobilného pracovného stroja. Ciežom práce je vytvorenie blokového modelu pohonu štvorkolesového mobilného pracovného stroja. Model hydrostatického prevodu bol dodaný firmou Sauer-Danfoss. Model mobilného pracovného stroja bol vytvorený v programe MATLAB-Simulink. Dalšou časťou práce je výber typu riadenia hydrostatického prevodu a návrh riadiaceho algoritmu hydrostatického prevodu. Výstupom práce je blokový matematicko-fyzikálny model pohonu štvorkolesového mobilného pracovného stroja spolu s riadiacim algoritmom hydrostatického prevodu v prostredí MATLAB-Simulink.

This thesis deals with dynamic model creation of four wheel drive mobile working machine. The goal of the thesis is to create powertrain model of mobile working machine. The hydrostatic transmission part of the model was supplied by the Sauer-Danfoss company. The model of mobile working machine was created in MATLAB-Simulink environment. The thesis is also devoted to selection of hydrostatic transmission control type and design of control algorithm. An output is mathematical and physical powertrain model of four wheel drive mobile working machine with hydrostatic transmission control algorithm in MATLAB-Simulink environment.
Modeling and Simulation of Mobile working machine Powertrain
Keywords: mobilný pracovný stroj; pohon; hydrostatická prevodovka; riadiaci algoritmus; simulácia; modelovanie; model; MATLAB-Simulink; mobile working machine; powertrain; hydrostatic transmission; control algorithm; simulation; modeling; model; MATLAB-Simulink