Návrh úpravy toků s přihlédnutím k protipovodňové ochraně a revitalizaci - Kadrnoška, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá návrhem úpravy toku s přihlédnutím k protipovodňové ochraně a revitalizaci na řece Leskava. V prvním kroku je vytvořen výpočtový model daného úseku s využitím programu HEC-RAS. Na základě výsledných hodnot a průběhů je navržena úprava toku a zamezení rozlivů v intravilánu.

The diploma thesis focuses on the design of the flow adjustment, taking into account the flood protection and revitalization of the Leskava river. The first step is creating a computing model of a river section using the programme HEC_RAS. Based on results and the course, there is an adjustment proposed and the prevention of infiltrations in the intravilan.
River regulation with flood protection and revitalization
Keywords: Protipovodňová ochrana Revitalizace Rozliv vody Úprava toku Leskava; Flood protection Revitalization Water flow River adaptation Leskava