Rešerše v oblasti vstřelovacích strojů pro výrobu jader - Klíma, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Práce se zabývá konstrukcí a technologií výroby jader na vstřelovacích strojích. Jsou zde zpracovány základní charakteristiky strojů a přehled světových výrobců. Stroje jsou porovnány z hlediska uspořádání a použitého příslušenství. Pro kompletnost se práce zaměřuje na jednotlivé technologie výroby jader, přípravu surovin a automatizaci pracovišť. Závěr práce zhodnocuje současný stav a přináší pohled na budoucí vývoj v této oblasti.

This thesis deals with construction and technology of core shooter machines. Thesis contains basic characteristics of machines and overview of world manufacturers. The machines are compared in terms of arrangement and used equipment. For completeness, there is focus on single core production technology, preparation of raw materials and manufacturing automation. In conclusion there is assessment of the current situation and view on future developments in this area.
Search in field of core shooter machines
Keywords: Vstřelovací stroj; výroba jader; pojivový systém; jádrová směs; Core shooter machine; core production; binder system; moulding mixture