Divadlo v Přerově - Tichák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Cílem této práce je navržení nosné konstrukce objektu divadla v městě Přerov. Stavba se skládá ze dvou konstrukčně nezávislých objektů – dřevěná část zastřešuje jeviště, ocelová obsahuje jevišě a zázemí. Stavba má nepravidelný půdorys. Půdorysné rozměry objektu jsou 72 x 54 m. Výška 17,5 m. Zastavěná plocha činí 2000 m2. Dřevěná konstrukce se skládá z prvků z lepeného lamelového dřeva, rostlého dřeva a oceli. Ocelová konstrukce je tvořena příčnými kloubovými vazbami, ocelobetonovými spřaženými stropy, příhradovými vazníky a ztužidly. Práce obsahuje návrh, výpočet a posouzení zatížené konstrukce včetně spojů. Pro výpočet vnitřních sil v konstrukci bylo využito programu pro statickou analýzu konstrukcí Dlubal RFEM 5. K práci je přiložena výkresová dokumentace.

The main purpose of this work is a structural design of the building of theatre in Prerov city. The building has irregular shape. The structure is 72 m long, 54 m wide and 14,5 m high. Footprint equals to 2000 m2. Timber part of the building consists of glued laminated timber elements, as well as solid-sawn timber and steel ones. Steel part of the building includes tnasversal joint frames, composite steel and concrete ceilings, truss girders and bracings. This document includes design, internal force enumertion and structural assessment, including joints. Dlubal RFEM 5 structural analysis and design software has been utilized in the process. Drawings of the structure are enclosed.
Theatre House in Přerov
Keywords: Divadlo; Rostlé dřevo; Lepené lamelové dřevo; Plnostěnný oblouk; Dřevěná konstrukce; Ocelová konstrukce; Vícepodlažní budova; Spřažená konstrukce; Příhradový vazník; Příhradové ztužidlo; Theatre; Timber structure; Steel structure; Glued laminated timber; Solid-sawn timber; Multi-storey building; Composite steel and concrete structure; Truss girder; Truss bracing