Vymáhání pohledávek Celním úřadem Náchod - Kánský, Břetislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vymáhání pohledávek celním úřadem Náchod. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První část je zaměřena na právní předpoklady a průběh daňového řízení. Následující část se věnuje identifikací a analýzou problémů. V závěrečné kapitole se věnuji optimalizování procesu vymáhání daňových pohledávek celními úřady.

This bachelor thesis deals with problems of debt recovery by Customs office Náchod. Bachelor thesis is divided into three capitols. The first part is focused on the law requirements and the process of the tax procedure. The following part is dedicated to identifying and analyzing problems. The final chapter engages optimization of debt recovery by customs office.
Recovery of Debts by Custom Office Náchod
Keywords: Celní správa; daňový nedoplatek; dlužník; exekuce; správce daně; vymáhání pohledávek.; Customs administration; arrears of tax; debtor; execution; tax administrator; recovery of debts.