Analýza vybrané firmy - Blumenstein, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Bakalářská práce se zabývá teoretickou a praktickou stránkou analýzy malé obce Pivín na Prostějovsku. V praktické části vymezuje problémy obce s využitím SWOT a SLEPTE analýz. V další části upozorňuje na její silné i slabé stránky a nastiňuje hrozby, kterým může obec čelit. Vyhodnocuje provedenou analýzu a na jejím základě doporučuje postupy k zefektivnění hospodaření obce. Rovněž hledá alternativní zdroje jejího financování. V závěru pak navrhuje možné cesty jejího dalšího rozvoje v budoucích letech.

This bachelor’s thesis deals with theoretical and practical analysis of small village Pivín which is located in Prostějov region. In the practical part it specifies problems of the village utilizing SWOT and SLEPTE analyses. In the next part it shows strong and weak points and describes threats that might be faced. It interprets the results and on the basis of the analysis recommends some methods to make the management work effectively. It also tries to find alternative resources of the finance. At the end it suggests possible ways of future development.
Analysis of the Selected Firm
Keywords: Analýza; SWOT analýza; Příležitosti; SLEPTE analýza; Alternativní zdroje; Analysis; SWOT analysis; Opportunities; SLEPTE analysis; Alternative resources