Systém pro autonomní řízení modelu autíčka na závodní dráze - Katrušák, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cílem této práce je realizace systému pro autonomní řízení modelu autíčka na závodní dráze. První částí práce je studie typických způsobů vytyčení závodní dráhy pro pohyb modelářského autíčka a na ni navazující studie možných způsobů realizace autonomního pohybu modelu po závodní dráze. Další část je věnována hardwarové a softwarové stránce realizace navrženého systému. Předposlední část představuje navržený systém pro detekci překážek, jeho realizaci a výsledné vlastnosti. Poslední část práce prezentuje výslednou realizaci autonomního modelu schopného samostatné jízdy po vytyčené závodní dráze, čtení značek a reakce na překážku umístěnou na trati.

The goal of this project is the implementation of a system for autonomous control of a toy car model on a racetrack. First part of this project is a study of typical ways of laying out a racetrack for the movement of a model car and a follow-up study of possible ways of implementing the autonomous movement of the model on the racetrack. The next part is devoted to the hardware and software side of the implementation of the proposed system. The penultimate part presents the proposed system for obstacle detection, it's implementation and resulting properties. The last part of the project presents the final implementation of an autonomous model capable of independent driving on a set racetrack, reading signs and reaction to obstacle located on the track.
System for Autonomous Navigation of Toy Car on a Race Track
Keywords: Autonomní; autíčko; senzor; řídící jednotka; NXP Cup; závodní dráha; obrazový snímač; zpracování obrazu; Python; LIDAR; Autonomous; toy car; sensor; control unit; NXP Cup; racetrack; image sensor; image processing; Python; LIDAR