Aspekty ochrany identifikačních štítků motorových vozidel - Kolitschová, Petra; Kerbic, Jaroslav; Rak, Roman (Akademické nakladatelství CERM, 2018)
Příspěvek se zabývá problematikou identifikace vozidla, zejména rozmanitými identifikačními štítky (homologačními, datovými, typovými, štítky výbav, sekundárními identifikačními štítky), jejich historií a zabezpečením různými ochrannými prvky (mikrotextem, opticky variabilními prvky (OVP1)), prvky viditelnými pouze v ultrafialovém světle apod.) proti jejich padělání či pozměňování.

The paper discusses the problems of vehicle identification, especially the assorted identification labels (homologation, data, type, equipment labels, secondary identification labels), their history and security using various security elements (micro-text, optical variable elements (OVE2)), elements that are visible only under ultraviolet light, etc.) against forging or alteration.
Aspects of Vehicle Identification Labels
Aspects of Vehicle Identification Labels
Keywords: identifikace vozidla; identifikační štítek; homologační štítek; ochranné prvky; mikrotext; UV prvky; opticky variabilní prvky; Vehicle identification; identification label; homologation label; security elements; micro-text; UV elements; optical variable elements