Mobilní aplikace pro 3D rekonstrukci - Krátký, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Cílem diplomové práce je vytvoření mobilní aplikace sloužící k prostorové rekonstrukci. V práci jsou nejprve popsány principy zpracování obrazu vhodné pro řešení tohoto problému. Dále jsou uvedeny dostupné platformy pro vytvoření mobilní aplikace a popsány parametry měřených scén. Pro platformu Android je vytvořena mobilní aplikace, která je následně otestována rekonstrukcí objektů v rozdílných podmínkách.

The aim of this master thesis is to create mobile application for spatial reconstruction. Thesis describes image processing methods suitable for solving this problem. Available platforms for creating mobile application are described. The parameters of the measured scenes are defined. A mobile application containing the described methods is created. The application is tested by reconstruction of objects in different conditions.
Mobile application for 3D reconstruction
Keywords: Android; mobilní aplikace; prostorová rekonstrukce; stereoskopie; struktura z pohybu; zpracování obrazu; Android; mobile application; spatial reconstruction; stereoscopy; structure from motion; image processing