Inovace fotovoltaické elektrárny o bateriové úložiště - Pallová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřená na inovaci stávající fotovoltaické elektrárny o bateriové úložiště. V rámci teoretické části jsou představeny jednotlivé části fotovoltaické elektrárny, popsán princip fungování fotovoltaického článku a jednotlivé typy těchto článků. Dále se práce zabývá popisem stávající fotovoltaické elektrárny a jejich použitých komponentů. Následně je navržen bateriový systém a další možnosti inovace s možností dotace i bez ní. V závěrečné části je vyhodnoceno nejvýhodnější řešení dle provedených simulací.

This diploma thesis is focused on the Innovation of the existing power plant with battery storage. In the theoretical part, the individual parts of the photovoltaic power plant are introduced, the principle of operation of the photovoltaic cell and the individual types of these cells are desribed. The work also deals with the description of the existing photovoltaic power plant and their components. Subsequently, a battery systém and otherpossibilities of Innovation with the possibility of a subsidy and without it are designed. In the final part, the most advantageous solution is evaluated according to the performes simulations.
Inovation of a photovoltaic power system with battery storage
Keywords: Fotovoltaický systém; solární panely; fotovoltaický článek; obnovitelné zdroje; střídač; Photovoltaic systems; solar panels; photovoltaic cell; renewable resources; inverter