Elektronická vzduchovková střelnice - Šrámek, Dan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Práca sa zaoberá tvorbou elektronickej vzduchovkovej strelnice. Analyzuje časť hardvéru, ktorý už existuje, popisuje návrh a tvorbu jeho chýbajúcej časti. Tento návrh bol vytvorený s ohľadom na vlastnosti produktov dostupných na trhu. Pre komunikáciu medzi terčovými jednotkami a riadiacou jednotkou strelnice je využívaný modul nRF24L01. Mikrokontrolér ovládajúci každú z terčových jednotiek je ATMega328p, pre riadiacu jednotku bolo vybrané ESP32-S3. V práci je tiež opísaný vývoj firmvéru pre oba spomenuté mikrokontroléry. Celý vytvorený systém strelnice je ovládaný pomocou dotykového HMI od firmy Nextion.

The thesis deals with the design of an electronic air rifle range. It analyzes a part of the hardware that already exists, describes the design and creation of its missing part. This design has been created considering the features of the products available in the market. The nRF24L01 module is used for the communication between the target units and the control unit of the air rifle range. The microcontroller controlling each of the target units is ATMega328p, for the control unit ESP32-S3 has been selected. The development of firmware for both mentioned microcontrollers is also described in the paper. The whole developed firing range system is controlled by a touchscreen HMI from Nextion.
Electronic air rifle range
Keywords: ATMega; Doska plošných spojov; ESP32; Nextion; nRF24L01; Vzduchovková strelnica; Airgun shooting range; ATMega; ESP32; Nextion; nRF24L01; Printed ciruit board