Rekonfigurovatelná štěrbinová anténní řada - Weigel, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá základními principy fungování štěrbinových antén. Modely antén byly simulovány ve zvoleném elektromagnetickém simulátoru CST MICROWAVE STUDIO (CST MWS). Je zde vytvořeno několik modelů štěrbinových antén, které jsou optimalizovány pro komunikaci v autě na frekvenci 8 GHz.

This master's thesis deals with the basic principles of slot antennas. Models of antennas were simulated in a selected electromagnetic simulator CST MICROWAVE STUDIO (CST MWS). There are several models of slot antennas which are optimized for communication in the car at a frequency 8 GHz.
Reconfigurable slot antenna array
Keywords: Štěrbina; vlnovod; anténní řada; SMA konektor; koaxiální kabel; polarizace; elektromagnetický simulátor; mikropásek; zisk; CST MWS; SIW.; Slot; waveguide; antenna array; SMA connector; coaxial cable; polarization; electromagnetic simulator; microstrip; gain; CST MWS; SIW.