Bezpečnostní analýza bezdrátových sítí - Szőcs, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Diplomová práce se zaobírá analýzou bezpečnosti bezdrátových sítí. Jsou zde popsány jednotlivé bezpečnostní metody šifrování WEP, TKIP a CCMP. Dále byly realizovány útoky vůči bezdrátové síti, byla analyzována slabá místa v zabezpečení a diskutovalo se o možných obranných mechanizmech. Součástí práce byla také analýza místního zabez- pečení v jistých oblastech a zhodnocení jejích zabezpečení.

This master’s thesis deals with analysis of security in wireless networks. There are desc- ribed various methods of security systems, such as WEP, TKIP and CCMP. There is also realization of attacks against the wireless network and there is analysis of security weaknesses. Then there are discussed possible defense mechanisms. Part of this work was also analysis of local security in certain areas and evaluation of their security.
Wireless networks security analysis
Keywords: 802.11; WEP; TKIP; CCMP; RSN; Kismet; Tcpdump; bezpečnost; 802.11; WEP; TKIP; CCMP; RSN; Kismet; Tcpdump; security