Vizuální sledování objektu v reálném čase - Šimon, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Práce se zaměřuje na vizuální sledování objektu v reálném čase ve videu s důrazem na problémy vznikající při dlouhodobém sledování. Mezi tyto problémy patří především okluze, ať už částečná či úplná, a vizuální změny objektu. Dále se práce zaměřuje na objekty na hranici rozlišitelnost a trhavý pohyb kamery, jakožto problémy přítomné při sledování vzdálených objektů. Součástí práce je shrnutí současného stavu s ohledem na zmíněné problémy a návrh systému s vysokou kvalitativní stabilitou a odolností vůči zmíněným problémům, především malé velikosti objektů. Navržený systém byl implementován a z vyhodnocení vyplynulo, že je schopný tyto problémy částečně řešit.

This thesis focuses on real-time visual object tracking with emphasis on problems caused by a long-term tracking task. Among theses problems belong primarily an occlusion problem, both the partial and the full one, and appearance changes of the object during the tracking. The work is also concerned with tracking objects of a very limited size and unsteady camera movements. These two particular problems are relatively common when tracking distant objects. A part of this work is also a summary of related work and a proposal of a system with high qualitative stability and robustness to problems mentioned. The proposed system was implemented and the evaluation demonstrated that it is capable of solving these problems partially.
Real-Time Object Tracking in Video
Keywords: Sledování objektů; Real-time sledování; Malá velikost objektů; Trhavý pohyb kamery; Částečná okluze; Úplná okluze; Násobné obousměrné sledování; Dlouhodobé sledování; Object Tracking; Real-Time Tracking; Limited Object Size; Unsteady Camera Movement; Partial Occlusion; Full Occlusion; Multiple Bidirectional Tracking; Long-Term Tracking