Budování konkurenční výhody českých podniků prostřednictvím kreativní internetové reklamy v rámci jednotného evropského trhu - Navrátilová, Ludmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Dizertační práce se zaměřuje na oblast kreativní internetové reklamy v kontextu znalosti hodnotových orientací českých spotřebitelů. Interakcí aspektů kreativních kampaní a národní kultury cílové země mohou podniky dosáhnout konkurenční výhodu v oblasti digitální marketingové komunikace. Hlavním cílem práce je vytvořit koncept využití kreativní internetové reklamy na českém trhu v návaznosti na kulturní hodnoty českého spotřebitele jako faktor zvyšování konkurenceschopnosti českých podniků. Výsledkem práce je návrh, jenž představuje kreativní prvky interaktivní internetové kampaně s ohledem na českou národní kulturu definovanou jako hodnotové orientace dle Schwartze včetně cílení na konkrétní věkovou kategorii spotřebitelů a zároveň definuje efektivní využívané formáty internetové reklamy.

This doctoral thesis focuses on creative online advertising in the context of understanding the value orientation of Czech consumers. By interactions of creative campaigns and national culture of target country aspects businesses can achieve a competitive advantage in the field of digital marketing communications. The main objective of the thesis is to create a concept of creative use of online advertising in the Czech market in relation to the cultural values of Czech consumers as a factor of increasing the competitiveness of Czech companies. The result of the thesis is a design that represents the creative elements of interactive online campaign to Czech national culture, defined as the value orientation by Schwartz according to targeting to defined age group of consumers and it also defines the effective use of online ad formats.
Building Competitive Advantage of Czech Companies through Creative Online Advertising in the Single European Market
Keywords: kreativní internetová reklama; digitální marketing; kreativní strategie; měření kreativity v reklamě; hodnotová orientace český spotřebitelů; European Social Survey; konkurenční výhoda; Creative Online Advertising; Digital Marketing; Creative Strategy; Measurement of Creativity in Advertising; Value Orientation of Czech consumers; European Social Survey; Competitive Advantage