Oprava parní turbiny - Trněný, Bohumil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Obsahem této bakalářské práce je revize parní turbiny u provozovatele s návrhem na její generální opravu. Jedná se o turbinu kondenzačního typu se dvěma regulovanými a jedním neregulovaným odběrem. V úvodu práce je uveden popis turbiny, její technické parametry a provozní údaje. Další částí práce je samotný revizní nález s návrhem na opravu nebo výměnu poškozených částí turbiny. V závěru práce je zhodnocen celkový stav turbiny a doporučení pro postup opravy této parní turbiny.

The content of this bachelor thesis is revision of steam turbine at its user as well as suggestion for its overhaul. It is condensing turbine with two regulated and one unregulated off takes. At the beginning of the thesis there is description of the turbine, its technical specification and operational data. Next is the revisional report with suggestions for overhaul or replacement of damaged parts of the turbine. In conclution of this thesis is evualation of the turbines condition and recommendation for the repair procedure of this steam turbine.
Steam turbine repair
Keywords: Oprava parní turbiny Kondenzační turbina Revizní nález; Steam turbine repair Condensing turbine Revision of steam tubine