Bytový dům u parku Stromovka - Kováčiková, Nikola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Cílem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace návrhu novostavby bytového domu v obci České Budějovice blízko městského parku. Jedná se o objekt s čtyřmi nadzemními podlažími s podsklepením, ve kterém se nachází celkem 7 bytových jednotek, společné prostory obyvatel domu a společenská místnost, která může sloužit k pronajmutí. Konstrukční systém je navržený jako zděný z cihelného systému Porotherm, kdy obvodové zdivo je kontaktně zatepleno. Pouze obvodové zdivo v suterénu je z bednících tvarovek vyplněné prostým betonem. Ke svislým nosným konstrukcím dále patří železobetonové sloupy, které podpírají balkony, které náleží ke každému bytu, či terasy. Zastřešení je tvořeno plochou střechou se stabilizační vrstvou z kameniva. Při návrhu byl kladen důraz na zvýšený komfort při užívání a celkový moderní koncept objektu bytového domu.

This bachelor thesis contains design documentation of a new apqrtment building in Ceske Budejovice near the town park. It is a four storey object with basement, containing seven apartments, common area and a rentable lounge. The structure of the building is designed as masonry system manufactured by Porotherm, outside walls have a contact thermal isulation. Only the basement walls are made of permanent concrete framework. Balconies and terraces for every apartment are supported by reinforced concrete columns. Roof is designed as flat, stabilised by gravel. The design was concentrated on high user comfort and overall modern concept of apartment building.
Apartment Building near the Stromovka Park
Keywords: Bytový dům; čtyři nadzemní podlaží; podsklepený; bytové jednotky; zděný systém; bednící tvarovky; kontaktní zateplení; plochá střecha; komfort; Apartment building; four storey; basement; apartments; masonry system; permanent framework; contact thermal insulation; flat roof; comfort