[Elko EP] Přístupový bod pro systém bezdrátového ovládání spotřebičů - Vrana, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá vývojem modulu pro komunikaci s inteligentní instalaci do domů. Cílem práce bylo seznámit se s produkty RF Control společnosti ELKO EP, s.r.o, USB sběrnicí a komponenty pro bezdrátovou komunikaci v pásmu 868 MHz. Poté ve spolupráci se společnosti ELKO EP, s.r.o bylo cílem navrhnout elektrické schéma a motiv desky plošných spojů tohoto modulu. K tomu následně naprogramovat aplikaci, která bude s patřičným modulem spolupracovat a umožní tak ovládání jednotek na počítači. Výsledný modul se bude nazývat RF-AP USB.

This work is concerned with development of module for communication with intelligent instalation into houses system. The aim was to familiarize with the products of RF Control of  ELKO EP, s.r.o., USB bus and wireless communication components for the 868 MHz band. And afterwards, in cooperation with the ELKO EP company, to design an electrical scheme and printed circuit board motive of this module. For cooperation with the module and for the system components control an aplication was programmed. The application name is RF-AP USB.
[Elko EP] Access Point for Wireless Control System of Electrical Appliances
Keywords: USB; HID; NXP; ELKO EP; s.r.o.; LPC 1343; CC1100; inteligentní elektrická instalace; INELS; RF Control; Qt; RF-AP USB; USB; HID; Human Interface Device; NXP; ELKO EP; s.r.o.; LPC 1343; CC1100; system of intelligent electrical installation; INELS; RF Control; Qt; RF-AP USB