Analýza společnosti AZ - Pokorny, s.r.o. pomocí časových řad. - Machotka, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu ekonomických ukazatelů podniku prostřednictvím statistických metod. Důraz je kladen především na popis vybraných položek účetních výkazů pomocí časových řad. V práci jsou nejprve uvedeny teoretické podklady, které slouží jako východisko k následnému zpracování a zhodnocení vybraných ukazatelů.

The bachelor thesis is concerned with the analysis of economic indicators of the company through statistical methods. The description of selected items of financial statements is emphasized by time series method. Initially, a theoretical background is presented that provides the fundamental for further processing and evaluation of selected indicators.
Analysis Of The AZ - POKORNY, s.r.o. Company Using Time Series
Keywords: Časové řady; statistika; regresní analýza; prognóza; finanční analýza; rozvaha; trend.; Time series; statistics; regression analysis; prognosis; financial analysis; balance sheet; trend.