Štěpkovač dřeva s připojením za traktor - Šaroun, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství)
Cílem této bakalářské práce je návrh štěpkovače dřeva se zapojením za traktor. Ze začátku se věnuji různým druhům štěpkovačů a jejich parametrů. Dále uvádím potřebné výpočty částí, ze kterých se štěpkovač skládá. Součástí práce jsou 3D modely s výkresy udělané v programu Autodesk Inventor 2020.

The aim of this bachelor's thesis is to design a woodchipper with a connection behind a tractor. From the beginning, we focus on different types of woodchippers and thein parameters. Below are some calculations of the parts that make up a chipper. The work includes 3Dmodels with drawings made in Autodesk Inventor 2020.
A wood chipper with tractor connection
Keywords: Štěpkovač dřeva; kardan; dopravník; štěpka; Wood chipper; cardan shaft; conveyor; wood chip