Návrhář a generátor budov - Jurka, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá návrhem a tvorbou 2D editoru pro rychlý převod bitmapové předlohy půdorysu budovy do vektorové reprezentace. Důraz je kladen na ucelený objektový návrh editoru umožňující jeho rozšíření o část automaticky generující 3D objektovou reprezentaci ze získaného vektorového půdorysu. V práci je popsána důležitá část týkající se návrhu uživatelského rozhraní a také neméně důležité matematické pozadí jednotlivých implementovaných funkcí 2D editoru. Práce se rovněž věnuje popisu zamýšleného generování 3D modelů s možností volby vzhledu výsledného 3D modelu.

This work deals with design and creation of 2D editor for fast transfer of bitmap building plans to a vector representation. Emphasis is placed on an object oriented design of editor allowing extension of the automatically generating 3D object representation obtained from the vector form. The thesis describes an important part of the design of the user interface and an equally important mathematical background of the implemented 2D features. The work also addresses the description of the intended generation of 3D models with a choice of appearance of the resulting 3D model.
Building Designer and Generator
Keywords: Editor; .NET; C#; plány budov; vektorová grafika; Editor; .NET; C#; building plans; vector graphics