Mateřská škola - Šišková, Šárka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace mateřské školy. Budova je situována na rovinatém terénu v Kroměříži. Jedná se o mateřskou školu skládající se ze dvou objektů. Objekt SO01 je dvoupodlažní, se dvěma odděleními pro děti a hospodářskou částí, objekt SO02 jednopodlažní s jedním oddělením pro děti. Budova bude založena na základových pasech z prostého betonu C 20/25. Podkladní betonová deska bude taktéž z prostého betonu C20/25, opatřena kari sítí o průměru 6 mm a s velikostí ok 150x150 mm. Obvodové, vnitřní nosné i příčkové zdivo nadzemních podlaží je navrženo ze systému POROTHERM, vrchní část základů je provedena z bednících tvárnic BEST 500x300x250 mm. Zateplovací systém je navržen ETICS BAUMIT. Vodorovná nosná konstrukce stropu je řešena keramobetonovým stropem Porotherm (nosníky POT a vložky MIAKO) tl. 250 mm. Schodiště je navrženo železobetonové monolitické. Komín bude vystavěn ze systému SCHIEDEL ABSOLUT s větrací šachtou. Konstrukci střechy tvoří vegetační extenzivní plochá střecha.

The subject of this thesis is the preparation of project documentation kindergarten. The building is situated on flat terrain in Kromeriz. This is a kindergarten consisting of two objects. SO01 building has two floors, with two departments for children and the economic part, SO02 single-storey building with one department for children. The building will be based on the footings of plain concrete C 20/25. Priming concrete slab will also unreinforced concrete C20 / 25, equipped with curry networks with a diameter of 6 mm and a mesh size of 150x150 mm. Perimeter, internal bearing partition walls and floors are designed from the system POROTHERM, the upper part of the foundations is made of shuttering blocks BEST 500x300x250 mm. The insulation system is designed BAUMIT ETICS. The horizontal structure of the ceiling is solved keramobetonovým ceiling Porotherm (POT beams and inserts MIAKO) thick. 250 mm. The staircase is designed reinforced concrete. The chimney will be built from the system SCHIEDEL ABSOLUT a ventilation shaft. The roof consists of extensive vegetation flat roof.
Kindergarten
Keywords: Mateřská škola; oddělení; vegetační extenzivní plochá střecha; Porotherm; Kindergarten; class; extenzit vegetation flat roof; Porotherm