Využití viruální reality v konstrukčním procesu - Hlavatý, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Diplomová práca sa zaoberá možnosťou využitia virtuálnej reality v konštrukčnom procese a poukazuje na nové netradičné možnosti ovládania zariadení. Cieľom tejto práce je oboznámiť sa so zariadením skonštruovaným na ÚVSSR a technológiou využivajúcou motion capturing (snímanie pohybu). Následne s využitím získaných znalostí navrhnúť software využivajúci virtuálnu realitu pri konštrukčnom procese paralelnej kinematickej štruktúry typu delta, ktorý bude využívať možnosť bezdotykoveho riadenia a analyzovať priebeh energetických tokov zariadenia.

Master thesis deals with the possibility of using virtual reality in the construction process and points to new possibilities for non-traditional controlling of devices. The aim of this thesis is to become familiar with equipment designed in ÚVSSR and technology using motion capturing. Subsequently, there is also aim to use the gained knowledge to design a software which uses virtual reality in the construction process of parallel kinematic structure delta type, which will have the option of touchless control and will analyze the progress of energy flow of devices.
Using virtual reality in design process
Keywords: delta robot; motion capturing; kinect; gesto; virtuálna realita; ecodesign; delta robot; motion capturing; kinect; gesture; virtual reality; ecodesign