Stereofonní audio zesilovač ve třídě D a SD modulací pro laboratorní výuku - Kováč, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Táto práca sa zaoberá technológiou zosilňovačov so sigma-delta moduláciou. Hlavným cieľom práce bol návrh, testovanie zosilňovača s moduláciou sigma-delta a následné využitie v laboratórnych cvičeniach v predmete BPC-AUD. Vo výkonovej časti je použitý stereofónny zosilňovač SSM3302 od firmy Analog Devices, ktorý využíva troj-vrstvovú výstupnú sigma-delta moduláciu. Tento zosilňovač bude dodávať výstupný výkon do 4 záťaže. Súčasťou práce je i návrh a konštrukcia bloku riadenia pozostávajúci z korekčného zosilňovača riadeného digitálnymi potenciometrami z Arduina nano.

This thesis deals with the technology of amplifiers with sigma-delta modulation. The primary aim was to the design and testing of an amplifier with sigma-delta modulation and its use in laboratory exercises in the subject BPC-AUD. In the power part, the SSM3302 stereo amplifier from Analog Devices is used, which uses three-layer output sigma-delta modulation. This amplifier will deliver output power into a 4 load. Part of the work is the design and construction of a control block consisting of a correction amplifier controlled by digital potentiometers from Arduino nano.
Stereo audio amplifier with class D and SD modulation for laboratory measurements
Keywords: stereofónny zosilňovač; sigma-delta modulácia; SSM3302; trieda D; nízkofrekvenčná technika; audioelektronika; stereo amplifier; sigma-delta modulation; SSM33302; class D; low frequency technique; audio electronics