Systém pro řízení stínicí a vytápěcí techniky v budově - Brudný, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Cílem této práce byl návrh zařízení, které umožní bezdrátové řízení a ovládání domácích zařízení, jako je topení, stínění a atp. Systém je rozdělen do několika samostatných jednotek, které zajišťují vysoký uživatelský komfort. Hlavní jednotka je vybavená dotykovým displejem a slouží pro nastavení celého systému. Druhá jednotka, je určená pro komunikaci celého systému ze sítí GSM. Třetí jednotka systému umožňuje komunikaci s nadřazeným zařízením jako je např. PC. Tato jednotka může zabezpečovat sběr dat, a následné vyhodnocení sledovaných parametrů v síti, nebo řízení jednotlivých modulů v systému. Nedílnou součástí systému jsou jednotky, které umožňují řízení koncových spotřebičů. Systém je napájený ze záložního zdrojem, který je řízen mikroprocesorem. Zabezpečuje chod celého systému i v případě výpadku síťového napájení. Systém je navržen modulárně, a lze jej libovolně rozšiřovat o další periferie.

The object of this project was to develop a device, which would by use to coordinate or control device wireless. The system divided to several independent devices, which assure high comfort for the user. The basic unit contains of touch panel which allow the user to control the system. The second unit is used for communication the system with GSM net. The third unit is used to coordinate the system from a PC. This unit makes possible data collection and their evaluation. This unit can as well control and coordinate any devises in the system. Part and parcel of this system are units which are used to drive the end consumers. The hole system is powered from a instead powers supply which is managed from a microprocessor. These devices make it possible, to the system to work without line voltage. The system is designed modular, so in the future it is possible to expand the system of others peripherals.
The System for Controlled Heating and Roller Blinds in the Building
Keywords: RFM12B; řízení budov; bezdrátový systém; GSM komunikace; dotykový displej; USB; RFM12B; control of building; wireless system; GSM communication; touch screen; USB