Datový standard ministerstva zdravotnictví České republiky - Holub, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Práce „Datový standard Ministerstva zdravotnictví České republiky“ se zabývá strukturou datového standardu včetně jazyka XML. Dále se práce zaměřuje na nemocniční informační systém CLINICOM včetně přístupu k záznamům z jeho databáze Caché firmy InterSystems. Součástí této práce je rovněž návrh webové aplikace, která umožňuje vyhledat záznamy se zvolenou diagnózou z databáze Caché a jejich zobrazení v datovém standardu Ministerstva zdravotnictví České republiky.

Diploma thesis "Data standard of the Ministry of Health" deals with the structure of data standard including XML language. Further the thesis is focusing on hospital information system CLINICOM with the inclusion of the access to data records from its database Caché company InterSystems. The concept of web application is also one part of the thesis which enables to find out records with selective diagnosis from Caché database and their depictions in data standard of the Ministry of Health of the Czech Republic.
Data standard of the Ministry of Health of the Czech Republic
Keywords: Caché; datový standard; NIS; CLINICOM; CSP; SQL; XML; ODBC; databáze; Caché; data standard; HIS; CLINICOM; CSP; SQL; XML; ODBC; database