Řízení a snímač polohy malého anténního rotátoru - Tribula, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá činnosti anténních rotátorů pracující na principu seslynu a jeho možnost řídit jeho polohu pomocí dvou tlačítek. Dále snímáním úhlu natočení pomocí magnetického n-kodéru a systému přehledného zobrazení úhlu natočení rotátoru. Je zde uvedeno kompletní softwarové řešení.

This bachelor’s thesis is dealing with the activities of antenna rotators operating on the principle selsyn and the ability to control its location using two buttons. Then the scanning angle using magnetic encoder and system overview display angle rotator. It indicates a complete software solution.
Control and position sensor of small antenna rotor
Keywords: Anténní rotátor; Selsyn; snímač polohy; magnetický n-kodér. LED zobrazovač; magnetický pásek; ATmega16.; Antenna rotator; Selsyn; direction senzor; magnetic encoder; LED display device; magnetic tape; ATmega16.