Audio syntetizér v obvodu FPGA - Tomko, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Táto práca sa zaoberá metódami zvukovej syntézy. Opísané sú výhody a nevýhody použitia jednotlivých metód v hudobných syntetizátoroch. Na základe analýzy zvuku klavíra bola vybraná najvhodnejšia metóda pre návrh syntetizátora. Syntetizátor bol implementovaný do obvodu FPGA vývojovej dosky s obvodom Spartan-3.

This thesis analyses methods of sound synthesis. Advantages and disadvantages of application of individual methods in music synthetizers are evaluated. Based on piano sound analysis, the suitable method for synthesizer's design is chosen. Synthesizer has been implemented in FPGA of Spartan-3 Development Board.
Audio synthesizer in FPGA chip
Keywords: syntéza zvuku; spektrum; klavír; syntetizátor; obálka zvuku; DA prevodník; flash pamäť; VHDL; FPGA; Spartan-3; sound synthesis; spectrum; piano; synthesizer; envelope; DA converter; flash memory; VHDL; FPGA; Spartan-3