Návrh nového rozmístění technologických pracovišť v provozu výroby měděných dílců - Pešek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na návrh nového uspořádání technologických pracovišť. Nejprve je provedena analýza současného stavu. Dále jsou provedeny návrhy možných variant nového dispozičního řešení. Tyto varianty jsou zhodnoceny a je vybrána varianta, pro kterou je provedeno ekonomické zhodnocení.

The thesis is focused on proposal for the new layout of technological worplaces. At first, it analyzes the present state. The second step is the design of possible variants of the new layout. These variants are evaluated. The economic evaluation is performed for chosen variant.
Proposal for the new layout of technological workplaces in the manufacturing operation of copper parts
Keywords: Technologické projektování; Sankeyův diagram; materiálový tok; dispoziční řešení; Technological projecting; Sankey diagram; material flow; layout