Aplikovaný systém hospodaření s vozovkou pro silnice II. a III.třídy v Královéhradeckém kraji - Nowak, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá systémem hospodaření s vozovkou pro silnice II. a III. třídy v Královéhradeckém kraji. Úkolem práce je prakticky provést sběr poruch vozovek, vyhodnotit data o stavu vozovek, provést analýzy o povrchu vozovek a vytvořit variantní střednědobé plány údržby a oprav. Cílem je také zhodnotit přístup k systému hospodaření s vozovkou na úrovni krajů, zjistit přínosy ale i slabé stránky systémových opatření a přístup zainteresovaných složek.

Master‘s thesis deals with pavement management system applied on roads of 2nd and 3rd class in region of Hradec Králové. Its task is to collect failures of pavement, evaluate pavement condition and make plans of pavement maintenance and rehabilitation in variants. One of tasks is also to evaluate attitude of pavement management system in regional level, but also to evaluate the contributions and weaknesses of systematic steps and attitude of access of stakeholders.
Pavement Management System Applied on Roads of 2nd and 3rd class in Region of Hradec Králové
Keywords: Systém hospodaření s vozovkou; síťová úroveň; sběr poruch vozovek; stav povrchu vozovek; plán údržby a oprav vozovek; finanční plán; rozpočet; rizikové úseky; průměrná životnost povrchu vozovek; vývoj hodnoty vozovek; pavement management system; network level; collection of pavement failures; condition of pavement surfaces; plan of pavement maintenance and rehabilitation; unlimited budget; limited budget; risk sections; average pavement life; development of pavement values