Vliv angličtiny na ostatní jazyky, zvláště na češtinu - Bondareva, Anastasiia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem angličtiny na jiné jazyky, zejména na dnešní český jazyk. V úvodů se práce zabývá o historickém pozadí anglického jazyka s cílem porozumět důvodům širokého používání angličtiny v současné době. Dále je vysvětlena důležitost výuky angličtiny v současné době a vysvětluje hlavní důvody jejího učení. Následující část se zabývá praktickou částí, kde byly analyzovány různé knihy, články, které dokazují existenci anglických přejatých slov v češtině, ruštině a francouzštině. V této části práce jsou také analyzovány důvody pro přijetí přejatých slov. Poslední kapitola vysvětluje negativní dopad anglického jazyka na další jazyky.

This bachelor thesis examines the topic of English influence on other languages, especially on present day Czech language. The beginning of the thesis deals with the historical background of the English language in order to understand the reasons of wide usage of English nowadays. The following part explains the importance of learning English nowadays and explains main reasons of learning it. The next part deals with the practical part, where different books, articles have been analyzed to prove the existence of English loanwords in Czech, Russian and French. The reasons for adoption of borrowed words are also analyzed in this part of the thesis. Finally, the last part of the bachelor thesis demonstrates the negative impact of the English language on other languages.
The Influence of English on Other Languages, Especially Czech
Keywords: Anglický jazyk; přejatá slova; vliv angličtiny; český jazyk; antagonismus; English language; borrowed words; influence of English language; Czech language; antagonism.