Řízení virtuální výrobní linky - Barčák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Cieľom tejto práce je zoznámiť sa s vývojovým systémov Factory I/O a následne ho popísať. Ďalej navrhnúť laboratórnu úlohu, ktorej zadaním je premiestniť a založiť palety s materiálom do vertikálneho skladu pomocou Factory I/O ovládaného pomocou PLC a zrealizovať laboratórnu úlohu. Nakoniec je potreba vytvoriť vzorové vypracovanie laboratórnej úlohy.

The aim of this work is to get acquainted with the Factory I / O development systems and then describe it. Furthermore, to design a laboratory task whose task is to move and load pallets with material into a vertical warehouse using Factory I / O controlled by a PLC and to carry out a laboratory task. Finally, there is a need to create a sample laboratory task.
Control of a virtual production line
Keywords: Factory I/O; ovládač; simulácia; stav; stavový automat; PLC; CompactLogix; laboratórna úloha; vertikálny sklad; Logix5000; palety; vertikálny zakladač; Factory I/O; controler; simulation; state; state machine PLC; CompactLogix; laboratory task; vertical warehouse; Logix5000; pallets; vertical stacker