Vláček řízený počítačem - Kolba, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Práce na téma „Vláček řízený počítačem“ se zabývá ověřením základního kontextu modelové železnice, pojmů a existujících standardů nebo zvyklostí jako základu pro následné zhodnocení možnosti návrhu řízení vláčku počítačem. Záměrem bylo navrhnout základní řešení, které by se dalo následně rozšiřovat. Byly preferovány otevřené komponenty jako základní mikroprocesor a volně dostupné protokoly nebo standardy. Výsledkem práce je rozšiřitelná aplikace pro ovládání modelu železnice s podporou jednoduché automatizace.

Bachelor thesis „Computer controlled train model“ is focused on basic evaluation of terms and existing standards as basis for train control system design. Idea was to design basis solution ready for next extension. Open components, such as microprocessor unit, protocols or standards were preferred. The result of the thesis is an extensible application for controlling the railway model with support for simple automation.
Model Train Controlled by Computer
Keywords: Řízení modelové železnice; DCC; OpenCV; Model railway control; DCC; OpenCV