Klient XMPP v Nokia Qt SDK - Vaňák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato bakalářská práce popisuje tvorbu aplikace ve vývojovém prostředí Nokia Qt SDK. Zdůrazňuje odlišnosti od vývoje aplikace pro stolní počítač a popisuje jednotlivé kroky potřebné k vytvoření funkční mobilní aplikace. V práci jsou dále popsány základy protokolu XMPP. Výsledná aplikace bude jednoduchý XMPP klient.

This thesis describes the creation of application in a development environment Qt Nokia SDK. It emphasizes the differences between development of desktop applications and describes the steps necessary to create a functional mobile applications.  This thesis also describes the basics of XMPP protocol.  The resulting application is simple XMPP client.
XMPP Client Using Nokia Qt SDK
Keywords: Qt; Nokia Qt SDK; Symbian; mobilní aplikace; mobilní zařízení; XMPP; Jabber; Qt; Nokia Qt SDK; Symbian; mobile application; mobile devices; XMPP; Jabber