Monitorování provozu VoIP pomocí technologie OnePK - Spišiak, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá novou proprietární technologií od Cisco Systems zvanou OnePK (One Platform Kit). Soustřeďuje se na možnosti použití v oblasti zberu statistických dat o VoIP provozu. Používá DataPath service set, ktorý zabezpečuje sběr paketů ze síťových zařízení firmy Cisco. DataPath service set posílá pakety na vstup aplikace, která tvoří VoIP statistiku z příchozích SIP paketů. Tato aplikace a provedené testy na technologii OnePK jsou výsledky této práce.

This bachelor's thesis deals with new proprietary technology from Cisco systems called OnePK(one platform kit). The focus is on determining its possibilities of use considering VoIP traffic statistic data gathering. It employs the Datapath service set, which is directly used for packet extraction from Cisco network devices. DataPath service set provides packet input for the application, which creates VoIP statistics from gathered SIP data. This application and executed OnePK technology tests are the results of this thesis.
Monitoring VoIP Traffic Using OnePK Technology
Keywords: OnePK; SDK; API; SDN; VoIP; SIP; RTP; DataPath; statistika; Cisco; OnePK; SDK; API; SDN; VoIP; SIP; RTP; DataPath; statistics; Cisco