Využití systému OpenCPU v oblasti zpracování dat - Yerpeissov, Serik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití systému OpenCPU v oblasti zpracování dat. Práce je rozdělena na teoretický úvod obsahující popis zpracovani dat v informační a komunikační technologie, úkol a cíl práce, možnosti a prakticke využiti OpenCPU, prakticke využiti a modely programovaciho jazyku R, dale je HTTP protokol a virtualizačni systemy. Dále se práce zabývá realizace senzoru ve prostředí OpenCPU pomoci použiti jazyka PHP, dále pak HTML a Javascriptu. Poslední částí práce je samotná tvorba testovací aplikace v jazyku R.

Bachelor thesis deals with the OpenCPU system usage in data processing. The work is divided into theoretical introduction which contains a description of data processing in information and communication technologies, task and purpose of data processing, possibilities and practical usage of OpenCPU, practical usage and models of R, then the HTTP protocol and virtualization systems. Furthermore, the work deals with the realization of a sensor in OpenCPU environment through the PHP, HTML
OpenCPU system usage in data processing
Keywords: OpenCPU; zpracování dat; hlavičky HTTP; programovací jazyk R.; OpenCPU; data processing; HTTP header; programming language R.