Modelování iontových proudů izolovaných srdečních buněk - Mrázek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií)
Bakalářská práce nás uvádí do problematiky modelování iontových proudů izolovaných srdečních buněk. Je členěna do čtyř kapitol, kde první kapitola naznačuje historický vývoj modelování dějů na membráně buňky. Druhá kapitola se zabývá měřením těchto dějů, popisuje metody vnuceného napětí, vnuceného proudu a následné metodu ”path clamp.” Poslední dvě kapitoly pojednávají o modelování dějů na membráně buňky, ke každému modelu bylo vytvořeno uživatelské prostředí GUI v programu MATLAB 7.6.0 (2008a).

Bachelor alaureate work features us to the problems simulation ion current insulated heart sentinel node. Is articulate to the four capitol, where first chapter implies historical evolution simulation actions on membrane cell. Alternative chapter deal with metering these actions, describes method imposition tension, impressed current plus resulting method "path clamp." Last two chapterstreat of simulation actions on membrane cell, toto everyone mock - up was created user's environment GUI in programme MATLAB 7.6.0 (2008a).
Modelling of ion currents of isolated heart cells
Keywords: Hodgkin a Huxley; Luo-Rudy; path clamp; Hodgkin a Huxley; Luo-Rudy; path clamp