Chat a sdílená kreslící plocha pro mobilní telefony s Bluetooth - Pitner, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací aplikace pro mobilní zařízení, která umožní dvěma uživatelům komunikovat. Jako příklad by mohla sloužit situace, kdy se lidé potřebují dohodnout, ale není možné rušit okolí rozhovorem. Komunikace probíhá textově nebo graficky. Program je napsán v jazyce Java 2 Micro Edition a ke spojení zařízení využívá rozhraní Bluetooth.

This work deals with analysis, design and implementation of application for mobile devices which allows two users to communicate. As an examle would be a situation where people wants to comunicate but it is not alowed to disturb the surrounding with conversation. The comunication is with text messages or graphic primitives. The program is written in Java 2 Micro Edition and a Bluetooth interface is used for a connection between devices.
Chat and Shared Drawing Board for Mobile Phones with Bluetooth
Keywords: Mobilní telefon; Chat; Grafický editor; Bluetooth; Java 2 Micro Edition; Architektura klient-server; Cell phone; Chat; Graphic editor; Bluetooth; Java 2 Micro Edition; Client-server architecture