Analýza rezonančních skříní u různých typů akustických kytar - Juhaščik, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Bakalářská práce se zabývá spektrální analýzou kytarového korpusu. Předmětem zkoumání je místo vzniku rezonance v celém systému, jeho frekvence a jeho vliv na výslednou barvu zvuku nástroje

Bacherlor‘s thesis deals with spectral analysis of guitar body. The aim of the study is the place of resonantion modes at whole body, its frequency and the impact to the final sound.
Analysis of Resonance Cabinets of Different Types of Acoustic Guitars
Keywords: kytara; rezonance; frekvenční spektrum; Chladniho obrazce; barva zvuku; Guitar; resonantion; frequency spectrum; Chladni pattern; timbre of sound