Bezdrátově řízený stmívač osvětlení - Vávra, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Cílem této práce je navrhnout a realizovat bezdrátově řízený stmívač osvětlení. Řídící jednotkou je mikrokontrolér CC430F513x od firmy Texas Instruments, jenž zajistí přenos dat od uživatele až k samotnému osvětlení. Informace se budou přenášet pomocí rádiové frekvence na kmitočtu 868 MHz. Návrh bude zahrnovat žárovkové osvětlení a úsporné LED zdroje světla, které jsou od výroby určeny k regulaci jasu.

The goal of this thesis is to design and realization wirelessly controlled light dimmer. The microcontroller CC430F513x made by Texas Instruments is used as a control unit. It ensures data transfer from a user to the lighting itself. Information will be transmitted by radio frequency at 868 MHz. The design will include light bulb lights and energy saving LED light sources, which are from manufacturer intended to regulate brightness.
Wireless dimmer
Keywords: Stmívač osvětlení; regulace jasu; rádiový přenos; bezdrátový stmívač; cc430; light dimmer; brightness regulation; radio transmission; wireless dimmer; cc430