Střety boků vozidel pod úhlem 11° při různých rychlostech - Buchta, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2020)
Obsah diplomové práce se zaměřuje na určování rychlosti u tečných střetů dvou vozidel. V teoretické části je proveden rozbor současného stavu poznání a popis přípravy experimentů provedených v rámci práce. V praktické části je popsán průběh jednotlivých experimentů, dále jsou zpracovány a vyhodnoceny výsledky těchto experimentů. Cílem práce je rozšířit současné poznání ohledně tečných střetů a přispět svými poznatky k provádění analýzy tohoto typu kolizí.

The aim of this diploma thesis is determination of speed during sideswipe collisions of two vehicles involved. In theoretical part, available knowledge base and the preparation of experiments made for this thesis are described. Practical part describes individual experiments, and processes and evaluates the results of said experiments. This thesis aims to improve current knowledge base about sideswipe collisions.
Side collisions of vehicles at an angle of 11° at different speeds
Keywords: Tečný střet; kolize; vozidlo; analýza poškození; úhel 11°; úhel 14°; Sideswipe collision; collision; vehicle; damage analysis; angle 11°; angle 14°