Přepočet sekundárního okruhu jaderné elektrárny pro nenávrhové podmínky - Oulehla, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Cílem práce je popsat provozní vlastnosti sekundárního a terciárního okruhu jaderné elektrárny Dukovany pro nenávrhové výkonové stavy a zhodnotit jejich vliv na jednotlivé komponenty. Teoretický rozbor je podložen simulací chování systému s použitím výpočtového programu EES.

The aim of this thesis is to describe the operational characteristics of the secondary and tertiary circuit of the Dukovany nuclear power plant for non-design power states and to evaluate their impact on individual components. The theoretical analysis is supported by simulation of the system's behavior using the EES computational program.
Nuclear power plant secondary circuit recalculation for off-design conditions
Keywords: Jaderná elektrárna; nenávrhový stav; kondenzátor; parogenerátor; parní turbína; regenerační ohřívák; Nuclear power plant; non-design state; condenser; steam generator; steam turbine; regenerative heater