Varianty financování pořízení dlouhodobého majetku - Pavlíčková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku financování dlouhodobého majetku. Teoretická část je zaměřena na vymezení jednotlivých pojmů z oblasti financování dlouhodobého majetku. Praktická část informuje o finančním stavu společnosti a o různých variantách, jakými lze financovat pořízení majetku. Srovnává nabídky úvěrů a leasingů, které jsou právě dostupné na trhu. Závěrem je uvedeno doporučení vhodného řešení.

This bachelor´s thesis is focused on financing of non - current assets. The theoretical part is focused on the definition of the terms of the financing of long term property. The practical part informs about the financial state of a company and about various variants to finance a property. It compares loans and leasings available on market. At the end of the work, most suitable solution for the company is recommended.
Variants of Financing the Acquisition of Fixed Assets
Keywords: Financování; dlouhodobý majetek; úvěr; leasing.; Financing; non – current assets; loan; leasing.