Návrh a realizace modelu posuvné jednotky - Šmarda, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem modelu posuvové hydraulické jednotky podle předlohy téže jednotky od firmy EDU-mot, jež slouží pro výuku řídících systémů. Je v ní popsán celý vývoj modulu od návrhu přes konstrukci až po výrobu celého řízeného prvku. Tedy návrh základní desky, která se tímto stává univerzální pro jakýkoliv modul, jenž může dosáhnout maximálního počtu osmi vstupů a osmi výstupů. Model je realizován mikrokontrolérem ATmega 16, jenž byl programován pomocí softwaru AVR. Na tento modul byly zhotoveny úlohy v programovacím prostředí STEP7 Micro/Win za pomoci jazyka STL, které dokládají jeho funkčnost.

This bachelor work deals with construction of model of hydraulic moving unit. As pattern we used model of EDU-mot company, which is used for especially for education purpose. There is describe all development from scheme to manufacturing of all part that model. We talk about design of motherboard, which is now universal for every model, which has eight inputs and eight outputs. Model is controlled by microcontroller AT mega 16. That microcontroller was programmed by programming environment AVR. And whole model was controlled by program from environment STEP7 Micro/win by language STL.
Movement unit design and realization
Keywords: PLC; EDU-mod; Atmel ATmega128; Siemens Simatic S7; STEP7; PLC; EDU-mod; Atmel ATmega128; Siemens Simatic S7; STEP7