Penzion - jízdárna - Latochová, Marcela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce Penzion – Jízdárna je zpracována formou projektové dokumentace obsahující všechny náležitosti dle platných předpisů. Navržený objekt se nachází na souboru parcel s parc. č. 583/1, 584/1 a 16/1, a to v obci Vávrovice, která spadá pod statutární město Opavu. Jedná se o novostavbu nepodsklepeného penzionu, který se řadí do staveb občanských, konkrétně do OB3 z hlediska požární bezpečnosti. Objekt má křížový tvar se střední vyvýšenou částí oproti bočním stranám. Střední část má 3 nadzemní podlaží a půdu, kterou lze později využívat jako podkroví, dvě boční části mají pouze 1.NP a podkroví. Tvar střechy je sedlový. Objekt je navržen z pórobetonových tvárnic YTONG a plně zateplen.

Diploma thesis Pension - riding school is processed in the form of project documentation containing all requirements according to applicable regulations. The proposed facility is located on a parcel file with parc. no. 583/1, 584/1 and 16/1, in the village Vávrovice, which falls under the statutory town of Opava. It is a new basement house, which belongs to the civil, specifically in OB3 terms of fire safety. The building has a cross shape with a central raised portion compared with the lateral sides. The central part has 3 floors and the ground, which can later be used as an attic, two side sections have only 1.NP and attic. The shape of the roof ridge. The building is made of aerated concrete blocks YTONG and fully insulated.
Pension,riding-school
Keywords: Penzion; jízdárna; průvodní; souhrnná technická a technická zpráva; situace; půdorys; řez; pohledy; stropní konstrukce; konstrukce střechy; základy; detaily.; Pension; riding school; cover; summary technical document; situation; plan; section; elevation; ceiling structures; roof structures; foundations; details.